Facebook

Subscribe to the Blackle Newsletter

Eco Search

Blackle

These Homes Refuse To Be Boxed In

Homes that break out of a boxy style are refreshing, and attention to details like form, angles and natural lighting make them even more interesting.

From Giovanni D’Ambrosio, this uniquely shaped home in Mount Hotham, Australia is an entertaining architectural feat. Taking natural stone and blending it with wood and metal, the house is formed into an interesting angle.

These Homes Refuse To Be Boxed In

The use of materials correlates to the outside surroundings and gives it an organic feel, only with an unexpected edge. Preconstruction took the existing landscape into account, and the home was built around already present trees.

These Homes Refuse To Be Boxed In

Almost as if drawing inspiration from the rough terrain, it is welcoming yet still feels a bit wild.

These Homes Refuse To Be Boxed In

And looking out the window surely never gets boring.

These Homes Refuse To Be Boxed In

Above images via Tréndir.

By Harrison and White Sustainable Urban Design and Architecture, the Foyn-Johanson House has an original exterior made from recycled materials that draws attention to its lot placement in Victoria, Australia.

These Homes Refuse To Be Boxed In

The home was designed around a year-round garden space and specific strategies were used to focus the sunlight to it. A process referred to as reverse shadow casting makes the most of the pathway and placement of solar light and helps to distribute it throughout the home and garden.

These Homes Refuse To Be Boxed In

The shading provided allows natural light to filter through without becoming too intense.

These Homes Refuse To Be Boxed In

Above images via Harrison and White.

Located in Berlin, Germany, House W designed by Pott Architects is part of a series with a focus on streamlined style and individuality. The durable outside appearance of this family home and its sloped presentation make it a sturdy fixture placed in its wooded spot.

These Homes Refuse To Be Boxed In

Consideration was given to how each indoor space reflects a requirement for privacy and communal zones, and also how the needs of a family residence may change over time. The rooms are open and may seem a bit stark, however sliding doors and rooms tucked upstairs allow ample time for privacy and relaxation. The main space is softened by a central fireplace and works with the houseful of sunlight to distribute warmth.

These Homes Refuse To Be Boxed In

Created to have an on holiday feel, the original window style and vertical wall design allows a concentrated view of the landscape and garden area.

These Homes Refuse To Be Boxed In These Homes Refuse To Be Boxed In

Above images via Pott Architects.

Angles and cleverly used spaces make these homes stand out among the routine.

If you read this far, we assume you found this post interesting. Please help Blackle Mag thrive by sharing it using the social media buttons below.

What did you think of this post? Let us know in the comments below.

Visit out sister site blackle.com
© 2017 Heap Media | Privacy Policy & Terms