Facebook

Subscribe to the Blackle Newsletter

Eco Search

Blackle

If You’re Stuck In An Office Read This

If you’ve been there – then you are with me on this one.

Stuck behind a slab of concrete starkness or a carpeted cubicle, a drab working environment can completely drain you. If your surroundings are repeatedly uninspiring, chances are that over time you may feel a decrease in motivation and will be less productive.

Architectural team Jose Selgas and Lucia Cano from Selgascano obviously thought of this with their open office space.

If You’re Stuck In An Office Read This

If You’re Stuck In An Office Read This

Though the building may seem somewhat restricted in terms of size and shape, they have been able to create a sense of openness and availability to a beautiful skyscape and wooded views.

It does look a bit narrow and container-like, but compared to a partitioned off work space, it is quite dreamy.

If You’re Stuck In An Office Read This

Forget figuring out window placement, as the architects installed a long curved window design that runs the entire length of the office. This allows plenty of natural light, instead of relying on insufficient lighting or overhead fluorescents.

The windows can be opened up as well, allowing natural ventilation and no short supply of fresh air.

If You’re Stuck In An Office Read This

The interior is split down the long cylinder room by a wide bold stripe of yellow paint.

If You’re Stuck In An Office Read This

This portion of the unit is embedded into the ground floor, and the drop down creates a zoned off area for storing supplies.

If You’re Stuck In An Office Read This

Providing an organized spot, this was also utilized as part of the design in order to make use of the cool forest floor that helps keep the inside comfortable on hot days.

Since the flooring is recessed on one side, there is a direct view from the work stations of the wooded area that surrounds the office building.

If You’re Stuck In An Office Read This

The opposite side is fully insulated and positioned to help keep the heat of the direct sun and glare to a minimum.

Trying to conceptualize the employees as part of the design process, this smart idea for an office unit takes into account how it would feel to spend hours in an enclosed area.

The views and structured zones provided could lend to settling down to an industrious work day inside the office. As long as you are not the one responsible for doing any raking during the fall season, that is.

If You’re Stuck In An Office Read This

Photography by Iwan Bann for Selgas Cano Architects.

If you read this far, we assume you found this post interesting. Please help Blackle Mag thrive by sharing it using the social media buttons below.

What did you think of this post? Let us know in the comments below.

Visit out sister site blackle.com
© 2017 Heap Media | Privacy Policy & Terms